LT//
Jau beveik savaitgalis, tiesa, labai rudeniškas. Šįryt, kai atidariau langą, išvydau medžius besipuošiančius vos keliais lapais ir lengva dulksna. Todėl manau, kad tai puiki proga pasigaminti sriubos! Taigi pirmyn į parduotuvę pirkti vištų krūtinėlių. Jūs tiesiog privalote išbandyti šią sveiką, skanią ir sušildysiančią sirubą.
Ingredientai:
60g sviesto
1 didelis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas
300g virtos vištienos
600ml vištienos sultinio
150ml grietinės (sveikesniu pasirinkimu gali būti
graikiškas jogurtas)
Druskos,pipirų
Šviežių arba džiovintų krapų (papuošimui)
Gaminimas:
Puode ištirpinkite sviestą,
sudėkite svogūną ir kepkite 3 minutes. Į puodą su keptu svogūnu suberkite
vištieną ir įpilkite 300ml sultinio. Užvirinkite ir virkite 20 minučių. Leiskite
atvėsti ir tuomet blenderiu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Supilkite
likusį sultinį, sudėkite pipirus bei druską. Supilkite sriubą į dubenį,
paskaninkite grietine (ar graikišku jogurtu). Papuoškite krapais ir patiekite
su duonos skrebučiais.
EN//
It is almost the weekend, and it is very much Autumn. This morning, as I peered out the window, I saw only a tree with a few less leaves and a slight limp drizzle. For that reason I think we definitely need soup today! So...go out and buy a couple of raw chicken breasts. You have to try to cook this amazing soup during the weekend.
It is almost the weekend, and it is very much Autumn. This morning, as I peered out the window, I saw only a tree with a few less leaves and a slight limp drizzle. For that reason I think we definitely need soup today! So...go out and buy a couple of raw chicken breasts. You have to try to cook this amazing soup during the weekend.
Ingredients:
60g
unsalted butter
1
large onion, peeled and chopped
300g
cooked chicken (e.g. chicken breasts)
600ml
chicken stock
150ml
double (heavy) cream (for healthy way it could be Greek yoghurt)
Salt
and pepper
Fresh
or dried dill (to garnish)
Cooking:
Melt the butter in a large saucepan and fry the onion for 3
minutes. Add the cooked chicken to the pan with 300ml chicken stock. Bring the
soup to the boil and simmer for 20 minutes. Allow to cool, then liquidize the
soup. Add the remainder of the stock and season with salt and pepper. Pour the
soup into a tureen and add a swirl of cream (or Greek yogurt). Garnish with
dill and serve with bread croutons.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą