EN//
This
soft,quick and easy to make vegetable
stew is one of my favorites now. You always can have different veggies and
seasoning to make a different taste. This time I have used newly discovered
spice mix – „Khmeli-suneli“. There is a bit more about it and of course – the
recipe of my amazing veggie stew :)
Khmeli
suneli-is a traditional Georgian spice mix, which is used liberally to flavor
beans, rice, fish, meat dishes or dressings. It is popular in Georgia and the
entire Caucasus region. Among the herbs and spices used in khmeli suneli are:
coriander, dill, basil, bay leaf, marjoram, fenugreek, parsley, sometimes
safron, black pepper, celery, thyme, hyssop, mint and hot pepper.
INGREDIENTS
red onion
carrots
sweet potatoe
frozen
sweetcorn
frozen garden
peas
chicpeas in
water
garlic
peanuts
seasoning:
parsley, spicy paprika, thyme, coriander, oregano, organic smoked Himalaya salt
and Khmeli-suneli mix
METHOD
Heat the water
(or any kind of stock if you prefer) in a large frying pan, add onion and fry
slowly for 5min. Add other vegetables and fry over a medium heat for 10
minutes, so they start to soften. In the end add chickpeas, garlic, peanuts and
fry for more 5min.
LT//
Švelnus,
greitai ir labai legvai pagaminamas daržovių troškinys šiuo metu vienas mano
mėgstamiausių. Norėdami išgauti skirtingus skonius visuomet galite rinktis vis
kitokias daržoves ir prieskonius. Šį kartą aš rinkausi naujai atrastą
„Chmeli-suneli“ prieskonių mišinį. Štai šiek tiek apie patį prieskonių mix‘ą ir
žinoma – mano troškinio receptas J
Chmeli
suneli-tai tradicinis gruzinų prieskonių mišinys, kuris dažniausiai naudojamas
paskaninti įvairius pupelių, ryžių, žuvies, mėsos patiekalus ar padažus. Tai
mišinys plačiai naudojamas Gruzijoje bei visame Kaukazo regione. Mišiniui
naudojamos žolelės: kalendra, krapai, lauro lapai, mairūnas, ožragė, petražolė,
retkarčiais šafranas, juodieji pipirai, salieras, čiobreliai, juozažolė, mėta
ir aitrieji pipirai.
INGREDIENTAI
Raudonas
svogūnas
Morkos
Saldžioji
bulvė
Šaldyti kukurūzai
Šaldyti
žirneliai
Avinžirniai
konservuoti vandenyje
Česnakas
Žemės riešutai
Prieskoniai:
petražolės, paprika, čiobreliai, kalendra, raudonėliai, rūkyta Himalajų druska
ir Chmeli-suneli mišinys
GAMINIMAS
Įkaitinkite
vandenį (jei norite-sultinį) gilioje keptuvėje, sudėkite svogūną ir pakepinkite
5min. Sud4kite visas likusias daržoves ir troškinkite apie 10min, kol daržovės
suminkštės. Galiausiai sudėkite avinžičnius, česnaką, riešutus ir pakaitinkite
dar 5min. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą