2016-10-09

Khmeli-suneli || Veggie stew

EN&LT (read below)



EN//

This soft,quick and easy to make  vegetable stew is one of my favorites now. You always can have different veggies and seasoning to make a different taste. This time I have used newly discovered spice mix – „Khmeli-suneli“. There is a bit more about it and of course – the recipe of my amazing veggie stew :)
Khmeli suneli-is a traditional Georgian spice mix, which is used liberally to flavor beans, rice, fish, meat dishes or dressings. It is popular in Georgia and the entire Caucasus region. Among the herbs and spices used in khmeli suneli are: coriander, dill, basil, bay leaf, marjoram, fenugreek, parsley, sometimes safron, black pepper, celery, thyme, hyssop, mint and hot pepper.

INGREDIENTS
red onion
carrots
sweet potatoe
frozen sweetcorn
frozen garden peas
chicpeas in water
garlic
peanuts
seasoning: parsley, spicy paprika, thyme, coriander, oregano, organic smoked Himalaya salt and Khmeli-suneli mix

METHOD
Heat the water (or any kind of stock if you prefer) in a large frying pan, add onion and fry slowly for 5min. Add other vegetables and fry over a medium heat for 10 minutes, so they start to soften. In the end add chickpeas, garlic, peanuts and fry for more 5min.




LT//

Švelnus, greitai ir labai legvai pagaminamas daržovių troškinys šiuo metu vienas mano mėgstamiausių. Norėdami išgauti skirtingus skonius visuomet galite rinktis vis kitokias daržoves ir prieskonius. Šį kartą aš rinkausi naujai atrastą „Chmeli-suneli“ prieskonių mišinį. Štai šiek tiek apie patį prieskonių mix‘ą ir žinoma – mano troškinio receptas J
Chmeli suneli-tai tradicinis gruzinų prieskonių mišinys, kuris dažniausiai naudojamas paskaninti įvairius pupelių, ryžių, žuvies, mėsos patiekalus ar padažus. Tai mišinys plačiai naudojamas Gruzijoje bei visame Kaukazo regione. Mišiniui naudojamos žolelės: kalendra, krapai, lauro lapai, mairūnas, ožragė, petražolė, retkarčiais šafranas, juodieji pipirai, salieras, čiobreliai, juozažolė, mėta ir aitrieji pipirai.

INGREDIENTAI
Raudonas svogūnas
Morkos
Saldžioji bulvė
Šaldyti kukurūzai
Šaldyti žirneliai
Avinžirniai konservuoti vandenyje
Česnakas
Žemės riešutai
Prieskoniai: petražolės, paprika, čiobreliai, kalendra, raudonėliai, rūkyta Himalajų druska ir Chmeli-suneli mišinys

GAMINIMAS


Įkaitinkite vandenį (jei norite-sultinį) gilioje keptuvėje, sudėkite svogūną ir pakepinkite 5min. Sud4kite visas likusias daržoves ir troškinkite apie 10min, kol daržovės suminkštės. Galiausiai sudėkite avinžičnius, česnaką, riešutus ir pakaitinkite dar 5min. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą