Kodėl naminiai,
jei parduotuvėje pasirinkimas toks, kad tik spėk sugalvoti kokių nori? Viena
pagrindinių priežasčių-cukrus, kurio pirktiniuose sūreliuose neįtikėtinai daug.
Organizmui paprastasis valgomasis cukrus yra visiškai nereikalingas.
Energetiniams poreikiams patenkinti reikalingi nebent angliavandeniai, kuriuos
mes be problemų galime gauti, pavyzdžiui, iš grūdinių kultūrų. Yra
klaidingai manoma, kad rudas cukrus yra
sveikesnis už balta. Deja. Rudas cukrus yra mažiau išvalytas arba jame yra
melasos (t.y. šalutinis produktas perdirbant cukrinius runkelius ar cukranendres
į cukrų), todėl sudėtis nuo balto cukraus skiriasi labai nedaug. Abi šios
cukraus rūšys, priešingai nei vaisiai, neturi nei vitaminų, nei mineralinių
medžiagų.
Taip pat per didelis cukraus kiekis gali būti viršsvorio priežastimi, nes su cukrumi gautas energijos perteklius paverčiamas riebalais. Vienas didžiausių ir šiomis dienomis aktualiausių pliusų yra tas, kad cukraus ‘badas‘ gali numarinti vėžines ląsteles, kadangi būtent juo ląstelės ir maitinasi. Tačiau norint mažinti suvartojamo cukraus kiekį reikia labai stipriai pasistengti, kadangi cukraus yra beveik visuose produktuose. Pradedant duona ir baigiant, mano jau minėtais, varškės sūreliais. Būtent todėl ir nusprendžiau išmėginti naminius varškės sūrelius.
Dauguma receptų internete reikalauja į sūrelių masę ‘prikrauti‘ sviesto, kuris, kaip žinome, taip pat nėra pats sveikiausias pasirinkimas. Todėl ir ieškome sveikesnių alternatyvų :)
Taip pat per didelis cukraus kiekis gali būti viršsvorio priežastimi, nes su cukrumi gautas energijos perteklius paverčiamas riebalais. Vienas didžiausių ir šiomis dienomis aktualiausių pliusų yra tas, kad cukraus ‘badas‘ gali numarinti vėžines ląsteles, kadangi būtent juo ląstelės ir maitinasi. Tačiau norint mažinti suvartojamo cukraus kiekį reikia labai stipriai pasistengti, kadangi cukraus yra beveik visuose produktuose. Pradedant duona ir baigiant, mano jau minėtais, varškės sūreliais. Būtent todėl ir nusprendžiau išmėginti naminius varškės sūrelius.
Dauguma receptų internete reikalauja į sūrelių masę ‘prikrauti‘ sviesto, kuris, kaip žinome, taip pat nėra pats sveikiausias pasirinkimas. Todėl ir ieškome sveikesnių alternatyvų :)
INGREDIENTAI:
360g liesos 0,5%
varškės
40g žemuogių
2a.š želatinos
15g gervuogių
2a.š. rudo
cukraus
GAMINIMAS:
Varškę
pertrinkite per sietelį, kad būtų puri. Išmirkykite želatiną vandenyje, pakaitinkite
kol ištirps, leiskite atvėsti. Kavamale sumalkite cukrų ir sutrinkite jį su
gervuogėmis. Į varškę supilkite atvėsusią želatiną, trintas gervuoges ir
mikseriu viską išplakite. Tuomet šaukštu įmaišykite žemuoges. Dėkite į
šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (apie 20-30min.) Atšalusią masę dėkite ant
maistinės plėvelės ir formuokite ‘dešrą‘. Tvirtai susukite ir porai valandų
dėkite į šaldytuvą. Išėmę pjaustykite sūrelius maždaug 3-5cm juostelėmis,
nuimkite plėvelę. Patiketi galite aplieję gervuogių ir cukraus sirupu ar šokoladu. Skanaus!
:)
P.S. 100g šios masės yra tik 98kcal ;)
P.S. 100g šios masės yra tik 98kcal ;)
Babdysim :)
AtsakytiPanaikintiTikrai verta :)
Panaikinti