Reikia valgyti tam, kad gyventum, bet
ne gyventi tam, kad valgytum. Kone kaskart, dėdama kąsnį į burną, prisimenu
šiuos Cicerono, daugiau kaip prieš 2tūkst.metų, pasakytus žodžius. Dažnas
galvoja, kad sveikas maistas skanus būti, na tiesiog-negali.
Patikėkite-pasitelkus šiek tiek išradingumo bei fantazijos virtuvėje pasklinda
sveiko bei skanaus maisto maloniausi kvapai.
Šį kartą pietums-stirnienos užtepėlė.
Kodėl būtent stirnienos? Šnekant apie pačią mėsos maistinę bei energinę vertę,
ši mėsa pralenkia daugumą kitų. Palyginkim su sveikai besimaitinančių žmonių
labiausiai pamėgtomis vištieną ir kalakutieną.
kalorijos
|
angliavandeniai
|
baltymai
|
riebalai
|
|
Stirniena
|
100
|
0
|
21.8
|
1.4
|
Vištiena
|
152
|
0
|
29.4
|
2.9
|
Kalakutiena
|
107
|
0
|
23
|
1.4
|
Kuo gi žvėriena pranašesnė bendrais faktoriais?
- Žvėriena (ypač stirniena) nesukelia alergijos (dėl savo natūralių savybių žvėriena daug rečiau nei naminių gyvūnų mėsa sukelia alergines reakcijas);
- Gausu natūralių vitaminų ir mineralų (100g žvėrienos yra beveik 100% vitamino B12 paros normos, gausu geležies (kraujas), cinko (imuninė sistema));
- Antioksidantų šaltinis (žvėrienoje gausu antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčių C bei E vitaminų; taip pat mažina Alzhaimerio, širdies ligų bei vėžio riziką);
- Tai mėsa „be streso“ (kadangi laukiniai gyvūnai medžiojami jiems įprastoje aplinkoje, nevykstą stresą skatinantys biocheminiai procesai, kurie prastina mėsos kokybę);
- Liesesnė mėsa (laukinių gyvūnų mitybos racionas bei aktyvumas yra žymiai turtingesnis nei naminių gyvūnų; žvėrienoje yra tik 1/7 naminių gyvūnų mėsai būdingo riebalų kiekio bei trečdaliu mažiau cholesterolio; liesesnė mėsa padeda išvengti nutukimo, kraujotakos susirgimų, sumažina infarkto bei diabeto tikimybę);
- Mėsa ekologiškesnė (Lietuvoje gauti pramoniniu būdu auginamos ekologiškos mėsos,ko gero, neįmanoma, tuo tarpu žvėrių, augančių miške, mėsa-kur kas ekologiškesnė).
INGREDIENTAI:
- 250g stirnienos
- 1 vidutinio dydžio morka
- gerai sunokęs avokadas
- keletas svogūnų laiškų
- sojų padažas
- prieskoniai (lauro lapai, mairūnas, raudonėliai, rozmarinas, saldžioji paprika, pipirai, himalajų druska)
- 5 v.š. pomidorų pastos
GAMINIMAS:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą