2016-04-06

Homemade cottage cheese


EN&LT (read below)


 

LT//

Sūris..tai, kas pagerina gyvenimo skonį. Yra daugybė skirtingų rūšių, stilių bei variacijų sūrių, iš kurių galime pasirinkti. Sunkiausia, ko gero, nuspręsti nuo ko pradėti. Siūlau Jums pradėti ten pat, kur pradėjau aš pati. Pirmas Jūsų gamintas sūris gal ir neatrodys kaip nuotraukoje iš Google, bet jis jis visada bus skanus ir šviežias. Prie pagrindinių ingredientų pridėję savo pasirinktus pagardinimus-galite išgauti tokį skonį, kokio tik norite. Šį kartą siūlau Jums pasigaminti sūri su kmynais. Pateikiu ir sūrio energinės vertės lentelę, jei gaminate su graikišku jogurtu (puslapio apačioje).

 

 

INGREDIENTAI
2l nevirinto pieno
300g graikiško jogurto (arba grietinės)
3 kiaušiniai
1a.š. (apie 5g) Himalajų druskos
1v.š. (apie 15g) kmynų

 











GAMINIMAS
Dideliame puode pakaitinkite pieną ant mažos ugnies iki virimo. Visą laiką maišykite lėtais judesiais iki kol užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies. Kitame dubenyje gerai sumaišykite jogurtą (ar grietinę), kiaušinius, druską ir kmynus iki vientisos konsistencijos. Supilkite mišinį į pieną ir vėl užvirinkite. Kai ant viršaus pradės darytis varškė-pavirkite 3-4 minutes ir nuimkite nuo ugnies (nepamirškite visą laiką maišyti). Supilkite visą mišinį į sūrmaišį ar marlę (galite naudoti ir ploną medvilninį pagalvės užvalkalą). Leiskite nuvarvėti apie 10 minučių, užriškite maišą ir paslėkite (galite ant viršaus uždėti didelį puodą su vandenių ar tiesiog kažką sunkaus). Paslėgę laikykite mažiausiai 4-6 valandas. 

 

 

 

 
 

EN//

Cottage cheese..improves the flavour of life. There are so many different types, styles, and variations of cheese to choose from, it’s tough to decide where to begin. I suggest you to start where I’ve started. Your first cheese might not look just like in picture from Google, but it will always taste delicious and fresh. Add any ingredients to the main ones and you will get the taste of what you want. This time we will make the cheese with cumin (caraway).  Also give you the nutritional facts, if you will make it with Greek yogurt (will leave it down below).



 

INGREDIENTS
2l whole milk
300g Greek yogurt (or soured cream)
3 eggs
1tsp (about 5g) Himalayan salt
1tbsp (about 15g) cumin
 

 







COOKING
Heat the milk on low heat to boil in a large pot. Stir it all the time using slow, steady up-and-down motions till boil. When the milk comes to a boil, remove the pot from the heat. In another bowl mix yogurt (or soured cream), eggs, salt and cumin until smooth consistency. Then add the mixture to milk and return pot on the heat. Let the curds settle on the bottom of the pot and boil it for 3-4 minutes, then remove from the heat (don’t forget to stir all the time). Replace all the mixture to cheesecloth (or you can use thin cotton pillow case). Let it to trickle down for about 10 minutes, tie up the cheesecloth (or pillow case) and place it under the press (it could be large pot with water or anything is heavy). And leave it for at least 4-6 hours.
 

100g:
 
Calories
387,87kcal
Carbohydrates
22,39g
Protein
21,01g
Fat
23,86g

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą