EN< (read below)
Serves 3-4
INGREDIENTS
400g peas (could be frozen)
Juice of 1 lemon
0.5 ripe avocado
2 good handfuls (about 100g) of spinach leaves
Seasoning (I’ve used: chives, garlic granules, sweet
paper, black pepper, Himalayan salt, bay leaves)
Chicken stock (about 200-350ml, it depends what type of
consistence you prefer) (I’ve used the water from boiled chicken breast)
Greek yogurt or soured cream (to serve)
COOKING
Place all the ingredients in a blender (except the
seasonings) and blitz the soup until smooth. Stock should be hot. Then add the
seasoning and blend it again. Taste the soup and adjust the seasoning, adding
more salt, pepper and lemon juice as necessary. Add a little more stock or
water if you prefer a thinner consistency. Blend again to mix well after any
additions. Pour into bowls and finish with a swirl of Greek yogurt.
LT//

3-4 porcijos
INGREDIENTAI
400g žirnių
(gali būti šaldyti)
1 citrinos
sulčių
0,5 prinokusio
avokado
2 didelių
saujų špinatų (apie 100g)
Prieskonių (aš
naudojau: laiškinį česnaką, česnako granules, saldžiosios paprikos miltelius, juoduosius
pipirus, Himalajų druską, lauro lapelius)
Vištienos
sultinio (apie 200-300ml, priklausomai kokios konsistencijos pageidaujate) (aš
naudojau vandenį, likusį nuvirus vištos krūtinėlę)
Graikiško
jogurto ar grietinės (patiekimui)
GAMINIMAS
Sudėkite visus
ingredientus į kokteilinę (ošskyrus prieskonius) ir suplakitę sriubą iki
vientisos masės. Sultinys turėtų būti karštas. Tada sudėkite prieskonius ir dar
paplakite. Ragaukite ir reguliuokite kiek kokių prieskonių norite: jei reikia,
įdėkite daugiau druskos, pipirų ar citrinos sulčių. Įpilkite dar šiek tiek
sultinio ar vandens, jeigu pageidaujate skystesnės konsistencijos. Kai viską
sudėsite-gerai perplakite dar kartą. Pilkite į dubenėlius ir patiekite su
graikišku jogurtu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą