2016-04-03

Pea and spinach soup

EN&LT (read below)
 

 EN//
This one is a super refreshing and surprisingly filling soup. Let’s give it a try :)  




Serves 3-4
INGREDIENTS
400g peas (could be frozen)
Juice of 1 lemon
0.5 ripe avocado
2 good handfuls (about 100g) of spinach leaves
Seasoning (I’ve used: chives, garlic granules, sweet paper, black pepper, Himalayan salt, bay leaves)
Chicken stock (about 200-350ml, it depends what type of consistence you prefer) (I’ve used the water from boiled chicken breast)
Greek yogurt or soured cream (to serve)

 







COOKING
Place all the ingredients in a blender (except the seasonings) and blitz the soup until smooth. Stock should be hot. Then add the seasoning and blend it again. Taste the soup and adjust the seasoning, adding more salt, pepper and lemon juice as necessary. Add a little more stock or water if you prefer a thinner consistency. Blend again to mix well after any additions. Pour into bowls and finish with a swirl of Greek yogurt.


 

LT//
Ši sriuba-puikiai atgaivinanti ir suteikianti neįtikėtiną sotumo jausmą. Išbandom :)
 





3-4 porcijos
INGREDIENTAI
400g žirnių (gali būti šaldyti)
1 citrinos sulčių
0,5 prinokusio avokado
2 didelių saujų špinatų (apie 100g)
Prieskonių (aš naudojau: laiškinį česnaką, česnako granules, saldžiosios paprikos miltelius, juoduosius pipirus, Himalajų druską, lauro lapelius)
Vištienos sultinio (apie 200-300ml, priklausomai kokios konsistencijos pageidaujate) (aš naudojau vandenį, likusį nuvirus vištos krūtinėlę)
Graikiško jogurto ar grietinės (patiekimui)

 


GAMINIMAS
Sudėkite visus ingredientus į kokteilinę (ošskyrus prieskonius) ir suplakitę sriubą iki vientisos masės. Sultinys turėtų būti karštas. Tada sudėkite prieskonius ir dar paplakite. Ragaukite ir reguliuokite kiek kokių prieskonių norite: jei reikia, įdėkite daugiau druskos, pipirų ar citrinos sulčių. Įpilkite dar šiek tiek sultinio ar vandens, jeigu pageidaujate skystesnės konsistencijos. Kai viską sudėsite-gerai perplakite dar kartą. Pilkite į dubenėlius ir patiekite su graikišku jogurtu.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą