2016-03-16

Moist mango cupcakes // keksiukai su mangais




EN//

     Amazingly moist cupcakes made of mango fruit. Soft and smooth texture! No added sugar, no flour, no eggs! Trust me, these cupcakes have an ability to light up your smile! Treat yourself without guilty.

 


 









INGREDIENTS:
50g (5tbsp) oats
2tsp chia seeds
15g (1tbsp) oat bran
1 mango
1 banana
Cooking spray oil
Almonds (for decorating)





 

 COOKING
     Peel the mango and grate into fluffy consistency. Peel the banana and mash it. Put mango, banana, oats, chia, oat bran in a bowl and mixed it all together until smooth and leave it for 15 minutes. Put paper baking cases in a bun tray or silicon forms. Spray all paper cases with cooking spray (not really necessary), spoon the mixture into the paper cases and arrange one almond on top of each cupcake. Preheat the oven to 150oCand bake for 40-50 minutes until golden brown. Leave to cool before eating.

 



LT//

     Neapsakomai drėgni keksiukai iš mango, kurių tekstūra be galo švelni bei minkšta. Be pridėtinio cukraus, be miltų, be kiaušinių! Patikėkite, šie keksiukai turi sugebėjimą sukelti jūsų šypseną! Palepinkite save be kaltės jausmo.


 











INGREDIENTAI
50g (5v.š.) avižų
2a.š. chia sėklų
15g (1v.š.) avižų sėlenų
1 mango
1 banano
Purškiamo kepimo aliejaus
Migdolų (papuošimui)

  













GAMINIMAS
     Nulupkite mangą ir sutarkuokite smulkesne tarka nei burokinė (turi gautis košytė). Nulupkite ir sutrinkite bananą šakute. Sudėkite mangą, bananą, avižas, chia sėklas, avižų sėlenas į vieną dubenį ir gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite 15 minučių. Sudėkite popierines keksiukų kepimo formeles į keksiukų kepimo skardą ar silikonines formeles ir išpurkškite aliejumi (nėra labai būtina). Dėkite po šaukštelį masės į formeles ir papuoškitę kiekvieną keksiuką migdolu. Orkaitę įkaitinkite iki 150oC ir kepkite 40-50 minučių, kol gražiai paruduos. Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą