2015-12-06

Quick Chicken Bake



LT//
Šis receptas panašus į varškės pyrago receptą, kuris, kaip matome – gali būti labai įvariapusis. Rinkitės daržoves, prieskonius, kokius tik norite ar turite po ranka.


Ingredientai:
500g vištienos faršo (gali būti ir kalakutienos)
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 morkos, supjaustytos kubeliais
30g (2 v.š.) miltų
1 v.š. pomidorų piure (pastos)
300ml vištienos sultinio
žiupsnelis šviežio čiobrelio
900g bulvių (košės, grūstos su sviestu ir pienu bei prieskoniais)
90g tarkuoto Lancashire sūrio
druskos ir pipirų

Gaminimas:
Sudėkite į keptuvę svogūną, morkas, farša ir kepkite apie 5 minutes (be aliejaus). Apibarstykite miltais ir dar ant silpnos ugnies pakepkite dar 2 minutes. Po truputį sudėkite pomidorų pastą ir supilkite sultinį, kepkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių. Sudėkite prieskonius. Visą masę perkelkite į orkaitei skirtą indą ir palikite atvėsti. Padenkite troškinį bulvių koše ir apibarstykite sūriu. Kepkite 2000C orkaitėje apie 20 minučių.



EN//
This recipe is a type of cottage pie and is just as versatile. Add vegetables and herbs of your choice, depending on what you have at hand.

Ingredients:
500g minced chicken (or turkey)
1 large onion, chopped finely
2 carrots, diced finely
30g (2 tbsp) plain flour
1 tbsp tomato puree (paste)
300ml chicken stock
Pinch of fresh thyme
900g potatoes, creamed with butter and milk and highly seasoned
90g grated Lancashire cheese
Salt and paper


Cooking:
Dry-fry the minced chicken, onion and carrots in a non-stick saucepan for 5 minutes. Sprinkle the chicken with the flour and simmer for a further 2 minutes. Gradually blend in the tomato puree and stock then simmer for 15 minutes. Season and add the thyme. Transfer the chicken mixture to an oven proof casserole and allow to cool. Top the chicken with the mashed potato and sprinkle with the cheese. Bake in a preheated oven. 2000C for 20 minutes. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą