2013-02-17

Braškių manija



Braškės – vienos skaniausių uogų pasaulio atstovių. O jei dar su įvariais pagardinimais – išvis pasaka. Romantiškam vakarui dviese ar merginų pasisėdėjimui prie šampano taurės – tai idealus variantas. Viskas labai paprasta, naudinga ir skanu.



Braškės su įdaru
INGREDIENTAI:
·         16 braškių,
·         120 g šaltos riebios grietinėlės,
·         120 g maskarponės sūrio,
·         2-4 šaukštai cukraus (jo kiekį reguliuokite pagal skonį),
·         1 šaukštas citirnos sulčių,
·         5 lašai vanilės esencijos.

GAMINIMAS:
Su mikseriu išplakite grietinėlę, sūrį ir cukrų. Tada įpilkite sulčių ir įlašinkite vanilės. Dar kartą paplakite. Suplaktą masę įdėkite į šaldytuvą nakčiai (per naktį masė šiek tiek sutirštėja, pasidaro kaip riebi grietinė). Įpjaukite braškes X forma. Į konditerinį švirkštą sudėkite iš vakaro paruoštą masę. Įšvirkškite jos į braškių įpjovas. Galite tiekti iš karto arba vėliau, bet tuomet įvyniokite į maišelį ir palikite šaldytuve.

Braškės šokolade
INGREDIENTAI:
·         20 braškių (geriausiai su koteliais),
·         Plytelės juodojo šokolado (aš naudojau pienišką),
·         Plytelės baltojo šokolado,
·         3-4 val.šaukštai riebios grietinėlės,
·         1-2a. šaukšteliai sviesto,
·         Sviestinio popieriaus arba folijos.

GAMINIMAS:
Braškes gerai nuplauti ir nusausinti. Vandens vonelėje ištirpinti juodąjį šokoladą su kambario temperatūros sviestu (tirpinant šokoladą matysite kiek reikia sviesto ir kiek grietinėlės, kad šokolado konsisnecija būtų tokia, kad į ją galima būtų mirkyti braškes). Braškę merkti į ištirpintą  šokoladą, po to padėti ant sviestinio popieriaus ar folijos. Tą patį padaryti su visomis braškėmis ir dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet vandens vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą su sviestu ir grietinėle (į baltąjį šokoladą sviesto ir grietinėlės dėti mažiau nei į juodąjį, kadangi jis bus skirtas dekoravimui). Kai šokoladas ištirpsta, supilti jį į konditerinį švirkštą (ant švirkšto dėti antgalį su ploniausia skylute) ir dekoruoti braškes norimais raštais. Valentino dienos proga, aš ant braškių išliejau „meilės žinutę“ - žodelį MYLIU J

Braškės su įdaru - antrame plane, braškės šokolade - pirmame :)

4 komentarai:

  1. Wow kaip graziai atrodo !!!! Itariu,kad ir laaaabai skanu :) Labai megstu braskes,grietinele,maskarpones suri,sokolada..... taigi butinai bandysiu situs receptukus :) Saunuole tu,taip graziai cia prigaminus! Aciu uz receptus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skonis labai gardus :) aišku, žieminės braškės neatstos vasarinių, skintų iš savo daržo, bet negaliu pasakyti, kad buvo visai beskonės :) nuplovus ir padėjus nudžiūti - visa virtuvė pakvipo braškėm. O apliejus šokoladu...vakaras tapo pasakišku :) Ačiū už gražius žodžius. Sėkmės ir skanaus :)

      P.S likęs maskarponės ir grietinėlės įdaras buvo namiškių valgomas šaukštais...taip,kad nepabijokite pasidaryti jo ir daugiau...tikrai bus kas ''suragaus'' :)

      Panaikinti
  2. Nu tikrai skanumelis:) cia kiek kantrybes reikia viska padaryt... ir kaip atrodo graziai:) su vasarinem braskem,tai cia tikras apsivalgymas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai darai mylimam ir su meile - neskaičiuoji nei kantrybės, nei laiko.. :) Laukiam vasarinių braškių..skonis turėtų būti išvis tobulas :)

      Panaikinti